website tweegesprek

Er is een aparte website voor het tweegesprek.

Daar vindt u alle informatie over de cursus.

Ook informatie over de deelname van singles, over de speciale extra cursusdag over hechting en over persoonlijke begeleiding bij relatievraagstukken.

www.2gesprek.nl

Tweegesprek

Het geheim voor een langdurige harmonieuze relatie…….is communicatie! Zo gemakkelijk als het wordt opgeschreven, zo moeilijk is het om in de praktijk te realiseren. 

Tijdens het congres voor systemisch werk in 2005 in Keulen maakten we kennis met prof. Otto Brink en leerden de methode van het tweegesprek (Zwiegespräg).

Bij het tweegesprek ruim je anderhalf uur per week in voor een gesprek. Je zit tegenover elkaar en één van twee begint en praat gedurende 15 minuten terwijl de ander slechts luistert. De ander reageert niet, niet verbaal, niet non-verbaal, alleen luisteren.

Het onderwerp is altijd het zelfde: “wat houdt je bezig, wat drijft je in je dagelijkse bezigheden, in onze relatie en in de wereld in het algemeen”. Geen vragen, geen suggesties, alleen ‘ik’-taal. Als er gedurende het kwartier stiltes vallen, bijvoorbeeld omdat je even niets te melden hebt, dan is dat prima. 

Na een kwartier worden de rollen omgedraaid. Dan praat de ander en luistert de een. Zo maken we drie rondes in totaal, 6 x 15 minuten = 90 minuten.

Eén maal per week op een vast tijdstip, elke week, 52 maal per jaar, 520 maal in 10 jaar. Het kan niet anders dan dat je na verloop van tijd werkelijk wezenlijke dingen uitwisselt. Soms zijn dat kleine dingen, soms grote, vaak vanzelfsprekend voor de een, maar nieuw voor de ander. En vaak wordt als snel de ‘rode draad’ van je eigen verhaal duidelijk, ontkenning wordt herkenning en daarna erkenning.

Voor veel mannen is het tweegesprek een les in praten, voor veel vrouwen is het een les in luisteren.

Wanneer is de volgende tweegesprek cursus?

Wanneer?
Kijk voor het meest actuele overzicht
van cursusdata:

www.2gesprek.nl

Waar?
De praktijk van Joke Torreman
Krommeland 64
1981 BV Velsen Zuid

Wat kost het?
€ 190 (incl btw) per persoon.

Inschrijven?

  • per telefoon: 06 53424440

Meer informatie?

Kijk op de website van het tweegesprek

www.2gesprek.nl