Cursus klassenmanagement

Nog steeds worden veel beginnende docenten ‘in het diepe gegooid’. Je krijgt je rooster en misschien een collega toegewezen die je een beetje wegwijs maakt op school en in de gang van zaken en verder ben je ‘on your own’. Je hebt op de lerarenopleiding veel over je vak geleerd, vaak veel meer dan je ooit nodig zult hebben, maar hoe je lesgeeft, hoe je orde houdt, hoe je omgaat met wangedrag, hoe je je les levendig houdt, hoe je de klas motiveert, hoe je minder hard kunt werken en toch effectief kunt zijn, hoe en wanneer je wel of niet in groepjes werkt…… Het zijn allemaal praktische vragen waar je als docent tegen aan loopt als je pas voor de klas staat. Natuurlijk zijn er goed bedoelde adviezen van anderen. Maar die lijken voor die anderen te werken, en zelden voor jou!

Ik heb daar met onder andere het Regius College in Schagen een cursus ‘klassenmanagement’ voor ontwikkeld. De cursus bestaat uit een cursorisch deel van 4 dagdelen gevolgd door 4 (groeps-) supervisiebijeenkomsten van ieder 1,5 uur.

In deze cursus komt mijn bijna 30-jarige ervaring als docent/leidinggevende en als docentbegeleider samen met de nieuwste inzichten op het gebied van onderwijs en management.

Vraag informatie via e-mail: h.torreman@wxs.nl