Het werk van een docent en ook het werk van een leidinggevende in het onderwijs is niet gemakkelijk.  Ondanks lerarenopleiding en mangementtrainingen leer je het vak vooral in de praktijk. Dan is het goed om raad en daad te vragen bij een 'oude rot in het vak'.  Mijn werk bij TSM consultants (Teaching and School Management consultants bv) en bijna 30 jaar ervaring als docent en afdelingsmanager maken dat ik door het geven van supervisie en/of het verzorgen van trainingen mijn ervaring kan overdragen. 

In mijn werk als projectmanager onderwijsvernieuwing bij TSM consultants heb ik bij honderden docenten achter in de klas gezeten en feedback gegeven.

Belangrijkste conclusie?  Docenten werken te hard en daardoor te weining effectief.  Dat leidt tot stress en uiteindelijk tot burn-out. Ik heb me ook in mijn eigen carriere tot doel gesteld daar wat aan te doen, en dat is te leren! 

Neem contact op om voor een vrijblijvend oriënterend gesprek!

Klik in het menu voor verdere informatie over de cursus 'klassenmanagement' en 'Peer coaching'.

Voor persoonlijke begeleiding klik op 'supervisie en coaching'.

Tweegesprek

Er is een aparte website voor het Tweegesprek. Kijk op www.2gesprek.nl  Daar vind je ook informatie over individuele relatietherapie. Deze geven we (Joke en Henk Torreman) samen. Niet alleen kunnen we elkaar zo aanvullen, maar ook voorkomen we de angst dat een van de partners door de therapeut van hetzelfde geslacht wordt 'voorgetrokken'.  

Latest News

07 February 2017
© 2016 Henk Torreman Consultancy

Search